![]() |
Taratorlu Börülce
Taratorlu Börülce Tarifi - Taratorlu Börülce Yapılışı - Taratorlu Börülce Nasıl Yapılır - Taratorlu Börülce Malzemeleri
6 kişilik 750 gram börülce 2 su bardağı su Tuz Tarator sos için: 200 gram ceviz 1 dilim ekmek içi 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı sirke 1,5 çay bardağı su Tuz Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri, 2 bardak su ve biraz tuz ile yarım saat haşlayın. Sonrasmda soğumaya bırakın. Bu arada tarator sos için, cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslaü-lıp sıkılmış ekmek, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı sirke, limon suyu, bir buçuk çay bardağı su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Tarator sosunu, soğuttuğunuz börülcelerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.