Zeytinyağlı Mantar Sote |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Mantar SoteZeytinyağlı Mantar Sote Tarifi - Zeytinyağlı Mantar Sote Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Mantar Sote Malzemeleri Malzemeler: 1 paket kültür mantarı (400 gr) 3 adet etli kırmızı biber yarım çay bardağı zeytinyağı 2 tutam iri kıyılmış maydanoz Tuz Yapılışı: 1- Mantarları güzelce yıkadıktan sonra iri iri doğrayın (sotelerken su salacakları için zaten ufalacaklar) ![]() 2- Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve halka halka doğrayın ![]() 3- Zeytinyağının yarısını ve dilimlediğiniz mantarları tavaya alarak orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Kavrulan mantarları servis tabağına alın![]() 4- Kalan zeytinyağını tavaya alın ve bibeleri ekleyerek 2-3 dakika kadar soteleyin Sotelenen bibeleri mantarların üzerine ekleyerek karıştırın![]() 5- Son olarak kıyılmış maydanoz, isteğe göre sirke ya da limon ekleyerek tekrar karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın Soğuk servis yapın![]() |
|
|
|