Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Malzemeler:


* 2 su bardağı kuru barbunya

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 adet havuç

* 2 adet kuru soğan (Orta boy)

* 3-4 diş sarımsak

* 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru)

* 1 kaşık domates salçası

* 1 yemek kaşığı toz şeker

* Maydanoz

* Tuz



Yapılışı:


* Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz

* Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz

* Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz

* Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz

* Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz

* Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz

* Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz

* Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz

* Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz


NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz O zaman suyunu az koyuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.