ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Barbunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192670)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:00 PM

Zeytinyağlı Barbunya
 
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır

Malzemeler:


* 2 su bardağı kuru barbunya

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 adet havuç

* 2 adet kuru soğan (Orta boy)

* 3-4 diş sarımsak

* 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru)

* 1 kaşık domates salçası

* 1 yemek kaşığı toz şeker

* Maydanoz

* Tuz



Yapılışı:


* Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz.

* Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz.

* Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz.

* Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz.

* Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz.

* Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

* Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz.

* Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz.

* Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz.


NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz. O zaman suyunu az koyuyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.