Zeytinyağlı Kış Türlüsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kış TürlüsüZeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kış Türlüsü Malzemeleri Zeytinyağlı Kış Türlüsü Tarifi 2 orta boy patates 2 orta boy kereviz 2 orta boy havuç 500 g yer elmas ı10-15 baş arpacık soğan 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağ 2 çay bardağı su 1 yemek kaşığı (silme) un 1/2 limon suyu 1 çay kaşığı tuz Ayrıca kereviz ve yerelmasını bekletmek için limonlu su Yapılışı : Arpacık soğanların kabuklarını soyun Sarımsakları soyup ikiye bölün Sebzeleri soyup çok küçültmeden küp küp doğrayın Yer elması ve kerevizi kararmaması için limonlu suda bekletin![]() Düdüklü tencerenin içine zeytinyağ, arpacık soğan ve sarımsağı alıp hafif kavurun Yıkayıp suyunu süzdüğünüz sebzeleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Yemeğe su, un, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın, düdüklünün kapağını kapatın Buhar çıkışı olduktan sonra 10 dakika daha pişirin![]() Yemeği tencerede soğutup servis tabağına alın ![]() Afiyet olsun… ![]() |
|
|
|