Zeytinyağlı Ekşi Bamya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Ekşi BamyaZeytinyağlı Ekşi Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ekşi Bamya Malzemeleri Zeytinyağlı Ekşi Bamya Yarım kg bamya 3 adet domates 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 adet limon 1 çay kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Bamyanın başları ayıklanır, yıkanır Bir tencereye konur Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, tuz, şeker eklenir ve hafifce ovulur Üzerine rende domates, su ve yağ konur Kapağı kapatılır Kaynamaya başlayınca kısılır 25 dakika kısık ateşte pişirilir Ateşten almadan hemen önce limon suyu eklenir Ilık ya da soğuk olarak servis edilir![]() |
|
|
|