Zeytinyağlı Sultani Bezelye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Sultani BezelyeZeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sultani Bezelye Malzemeleri Malzemeler: 500 gr sultani bezelye2 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 2-3 adet orta boy domates (domatesler küçük ise 4 adet) yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet küp şeker tuz 2 su bardağı su Yapılışı: 1- Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın ![]() 2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın Tencereye sıvıyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 3- Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın Ayıkladığınız bezelyeleri 2 adet kesme şekeri ve 2 su bardağı suyu ekleyip de yemeğe ekleyip karıştırın![]() 4- Tuzunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar ara sıra kontrol ederek pişirin ![]() 5- Ilık ya da soğuk olarak servis yapın ![]() |
|
|
|