Enginarlı Hindi Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Hindi BonfileEnginarlı Hindi Bonfile Tarifi - Enginarlı Hindi Bonfile Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Bonfile 2 çorba kaşığı un 1/2 çorba kaşığı tane karabiber (dövülmüş) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 200 gr domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küp doğranmış) 8 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, halka doğranmış) 200 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş) 1 paket spagetti makarna 4 sap taze kekik Tuz (arzu edilen miktarda) Un, tuz ve karabiberi harmanlayın Etlerin her iki yüzlerini batırıp, unlayın ve hafifçe sallayarak fazla unlarını silkeleyin![]() Geniş bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp, etleri yerleştirin Hızlı ateşte, her bir yüzlerini 2`şer dak pişirip, bir tabağa alın![]() Aynı tavaya sarmısakları koyun Kısık ateşte ve karıştırarak 30 san soteleyin Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek şarabı ilave edip, yaklaşık 3 dak kaynatın![]() Etleri tavaya yerleştirin Domates, zeytin ve enginarları katın Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 3-4 dak pişirin![]() Makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün Kalan zeytinyağını gezdirip, karıştırın![]() Etleri makarna ile birlikte, kekik serperek servis yapın
|
|
|
|