Akdeniz Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz KöftesiAkdeniz Köftesi Tarifi - Akdeniz Köftesi Nasıl Yapılır - Akdeniz Köftesi Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Kereviz 1 Adet Havuç 3 Adet Domates 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 3 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Çeyrek Çay Bardağı Ceviz (İnce Çekilmiş) 3 Dal Maydanoz 1 Dal Fesleğen Sosu İçin 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin) 1 Çay Kaşığı Yeni Bahar 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Adet Yumurta Yarım Kilogram Kıyma 2 Dilim Ekmek ((Bayat)) 1 Adet Soğan Akdeniz Köftesi Nasıl Yapılır? Köfteyi Hazırlamak İçin; 1 Ekmeklerin içlerini kabuklarından ayırıp hafifçe ıslatın ve avucunuzun içerisinde sıkıp fazla suyunu çıkartın![]() 2 Soğanları rendeleyin ya da rondodan geçirin![]() 3 Köfteleri yoğuracağınız kabın içerisine ıslattığınız ekmekleri didikleyerek ekleyin ardından kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber, yenibahar ekleyip tabağa yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun![]() 4 Köfte harcınızdan cevizden biraz daha küçük parçalar alarak avucunuzun içerisinde yuvarlayıp üzerine bastırın, böylece klasik köfte şekline gireceklerdir![]() 5 Tavada yağı kızdırıp köfteleri kızartmaya başlayabilirsiniz![]() Sosu Hazırlamak İçin; 1 Domateslerden ikisini rendeleyin Kalan bir adedinin de kabuklarını soyarak küp küp doğrayın![]() 2 Sarımsakları soyup dilimleyin![]() 3 Havuç ve kerevizi soyup yıkadıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin![]() 4 Ocağın üzerine aldığınız sahanın içerisine önce yağı ve domatesleri birkaç taşım pişirin![]() 5 Ardından havuç, kereviz ve sarımsakları ekleyip birkaç kez çevirin![]() 6 Tuzunu ve karabiberini ilave edip yarım saat kısık ateşte pişirin![]() 7 Sosunuz pişerken siz taze fesleğen ve maydanozları yıkayıp incecik kıyın![]() 8 Cevizleri ince şekilde rondoda öğütün![]() 9 Sosu ateşten almadan hemen önce ceviz, maydanoz ve fesleğeni ekleyin![]() 10 Servis tabağının altına hazırladığınız domates sosu döküp üzerine köfteleri yerleştirin Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|