![]() |
Akdeniz Köftesi
Akdeniz Köftesi Tarifi - Akdeniz Köftesi Nasıl Yapılır - Akdeniz Köftesi Malzemeleri
Malzeme Listesi 1 Adet Kereviz 1 Adet Havuç 3 Adet Domates 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 3 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Çeyrek Çay Bardağı Ceviz (İnce Çekilmiş) 3 Dal Maydanoz 1 Dal Fesleğen Sosu İçin 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin) 1 Çay Kaşığı Yeni Bahar 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Adet Yumurta Yarım Kilogram Kıyma 2 Dilim Ekmek ((Bayat)) 1 Adet Soğan Akdeniz Köftesi Nasıl Yapılır? Köfteyi Hazırlamak İçin; 1. Ekmeklerin içlerini kabuklarından ayırıp hafifçe ıslatın ve avucunuzun içerisinde sıkıp fazla suyunu çıkartın. 2. Soğanları rendeleyin ya da rondodan geçirin. 3. Köfteleri yoğuracağınız kabın içerisine ıslattığınız ekmekleri didikleyerek ekleyin ardından kıyma, soğan, yumurta, tuz, karabiber, yenibahar ekleyip tabağa yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. 4. Köfte harcınızdan cevizden biraz daha küçük parçalar alarak avucunuzun içerisinde yuvarlayıp üzerine bastırın, böylece klasik köfte şekline gireceklerdir. 5. Tavada yağı kızdırıp köfteleri kızartmaya başlayabilirsiniz. Sosu Hazırlamak İçin; 1. Domateslerden ikisini rendeleyin. Kalan bir adedinin de kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. 2. Sarımsakları soyup dilimleyin. 3. Havuç ve kerevizi soyup yıkadıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendeleyin. 4. Ocağın üzerine aldığınız sahanın içerisine önce yağı ve domatesleri birkaç taşım pişirin. 5. Ardından havuç, kereviz ve sarımsakları ekleyip birkaç kez çevirin. 6. Tuzunu ve karabiberini ilave edip yarım saat kısık ateşte pişirin. 7. Sosunuz pişerken siz taze fesleğen ve maydanozları yıkayıp incecik kıyın. 8. Cevizleri ince şekilde rondoda öğütün. 9. Sosu ateşten almadan hemen önce ceviz, maydanoz ve fesleğeni ekleyin. 10. Servis tabağının altına hazırladığınız domates sosu döküp üzerine köfteleri yerleştirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.