Mantarlı Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı LevrekMantarlı Levrek Tarifi - Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır - Mantarlı Levrek Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Levrek (Fileto) 1 Adet Soğan 2 Adet Domates 1 Adet Limon 2 Diş Sarımsak 250 Gram Mantar 1 Çay Kaşığı Tuz Yarım Çay Kaşığı Karabiber 3-4 Adet Yeşil Biber Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır? 1 Mantarları bir su yıkayarak içine bir adet limonun suyu sıkılmış yaklaşık 1 litre(5 su bardağı) suyun içine koyarak yarım saat kadar bekletin![]() 2 Soğanı yemeklik ve sarımsakları da incecik doğrayarak yayvan bir tencereye alın Üzerine yağ ilave ederek hafif soteleyin![]() 3 Biberleri de ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve soğanlarla birlikte pişirmeye devam edin Sebzeleri çok fazla pişirmeyin Hafif yumuşaması yeterlidir![]() 4 Domatesleri küp küp doğrayarak hafif yumuşamış olan biber ve soğanlara ilave edin![]() 5 Mantarları küp küp doğrayarak üzerine yarım limon suyu sıkarak harmanlayın ve domatesler de yumuşadıktan sonra tencereye ilave edin![]() 6 Mantarlar önce sulanacaktır Sularını hafif çekmeye başladığında karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın![]() 7 Tencerenin içinde tahta bir kaşıkla yer açtıktan sonra levrek filetolarını koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakın![]() 8 Dilerseniz yemeğinizi filetoları bir fırın kabına yerleştirip üzerine mantarlı harcı koyduktan sonra yaklaşık 40 dakika fırınlayarak da pişirebilirsiniz![]() 9 Sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|