ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantarlı Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185803)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:04 AM

Mantarlı Levrek
 
Mantarlı Levrek Tarifi - Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır - Mantarlı Levrek Malzemeleri


Malzeme Listesi


2 Adet Levrek (Fileto)

1 Adet Soğan

2 Adet Domates

1 Adet Limon

2 Diş Sarımsak

250 Gram Mantar

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Çay Kaşığı Karabiber

3-4 Adet Yeşil Biber


Mantarlı Levrek Nasıl Yapılır?


1. Mantarları bir su yıkayarak içine bir adet limonun suyu sıkılmış yaklaşık 1 litre(5 su bardağı) suyun içine koyarak yarım saat kadar bekletin.


2. Soğanı yemeklik ve sarımsakları da incecik doğrayarak yayvan bir tencereye alın. Üzerine yağ ilave ederek hafif soteleyin.


3. Biberleri de ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve soğanlarla birlikte pişirmeye devam edin. Sebzeleri çok fazla pişirmeyin. Hafif yumuşaması yeterlidir.


4. Domatesleri küp küp doğrayarak hafif yumuşamış olan biber ve soğanlara ilave edin.


5. Mantarları küp küp doğrayarak üzerine yarım limon suyu sıkarak harmanlayın ve domatesler de yumuşadıktan sonra tencereye ilave edin.


6. Mantarlar önce sulanacaktır. Sularını hafif çekmeye başladığında karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın.


7. Tencerenin içinde tahta bir kaşıkla yer açtıktan sonra levrek filetolarını koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakın.


8. Dilerseniz yemeğinizi filetoları bir fırın kabına yerleştirip üzerine mantarlı harcı koyduktan sonra yaklaşık 40 dakika fırınlayarak da pişirebilirsiniz.


9. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.