Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, kalkan, soslu, tartar, tava

Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tartar Soslu Kalkan Balığı Tava



Malzeme

400 gr kalkan balığı (4 dilim sırt)

1 çay bardağı Yağ

2 çorba kaşığı Un

Tuz

Karabiber

½ limonun suyu

Tartar sos için:

4 çorba kaşığı Bizim Mutfak Mayonez

2 adet kornişon turşu (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kaperi çiçeği (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı soğan (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı dereotu (İnce kıyılmış)

½ limonun suyu

Tuz


Hazırlanışı

• Tavada yağı kızdırın

• Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına yedirin

• Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp tavaya yatırın Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına alın

• Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıştırın

• Balığı servis yaparken beraberinde verin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.