Ekşili Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Kebap![]() Malzemeler: 700 gr yağsız köftelik kıyma 150 gr çekilmiş kuyruk yağı 20 arpacık soğan 1 büyük patlıcan 1 patates 1 arnavutbiberi 2 çorba kaşığı domates salçası 1 5 su bardağı domates suyu2 çorba kaşığı nar ekşisi 6-7 dal maydanoz 4 pide Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Fırını ızgara konumuna getirin Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın Soğanları soyun Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın Patlıcanı 1 5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın![]() * Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın![]() Öneri: Bu yemek Kilis'in önemli davet yemeklerinden Köfteleri pişirirken hafif sulu (yöresel deyimiyle sulu tuzlu) olmalarına özen gösterin Köfte dışındaki malzemeyi pişirirken asla karıştırmayın![]() |
|
|
|