![]() |
Ekşili Kebap
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 700 gr yağsız köftelik kıyma 150 gr çekilmiş kuyruk yağı 20 arpacık soğan 1 büyük patlıcan 1 patates 1 arnavutbiberi 2 çorba kaşığı domates salçası 1.5 su bardağı domates suyu 2 çorba kaşığı nar ekşisi 6-7 dal maydanoz 4 pide Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın. * Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Öneri: Bu yemek Kilis'in önemli davet yemeklerinden. Köfteleri pişirirken hafif sulu (yöresel deyimiyle sulu tuzlu) olmalarına özen gösterin. Köfte dışındaki malzemeyi pişirirken asla karıştırmayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.