ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ekşili Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186803)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:21 AM

Ekşili Kebap
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

700 gr yağsız köftelik kıyma

150 gr çekilmiş kuyruk yağı

20 arpacık soğan

1 büyük patlıcan

1 patates

1 arnavutbiberi

2 çorba kaşığı domates salçası

1.5 su bardağı domates suyu

2 çorba kaşığı nar ekşisi

6-7 dal maydanoz

4 pide

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


* Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.


* Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Öneri:


Bu yemek Kilis'in önemli davet yemeklerinden. Köfteleri pişirirken hafif sulu (yöresel deyimiyle sulu tuzlu) olmalarına özen gösterin. Köfte dışındaki malzemeyi pişirirken asla karıştırmayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.