Kuzu Ciğer Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğer TavasıKuzu Ciğer Tavası Tarifi - Kuzu Ciğer Tavası Yapılışı - Kuzu Ciğer Tavası Nasıl Yapılır - Kuzu Ciğer Tavası Malzemeleri Kuzunun karaciğerini 2 parmak eninde uzunca parçalar halinde kesip yıkadıktan sonra süzüp tuzlayınız Birer birer una bulayarak, zeytinyağında kızartınız![]() Kuzu ciğerlerini temizce yıkadıktan sonra, iki parmak genişliğinde ve bir parmak boyunda uzunca kesmelidir ![]() Arzuya göre tuzlamalı ve parçayı una batırıp halis zeytin yağının kızdığı tava içine, çatalla ve yavaşça koymalıdır Kızarırken, etrafa yaydığı kuvvetli ve iştiha verici kokusiyle de hoşlanarak, sıcak sıcak yanilmelidir![]() Not: Bu yemek, vakitleri az olanların işine pek elverişlidir Kana ihtiyacı bulunanlar, karaciğere muntazaman devam etmelidirler Karaciğere, taze salata garnitürü pek iyi gider
|
|
|
|