Fırında Pazılı Omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pazılı OmletFırında Pazılı Omlet Tarifi - Fırında Pazılı Omlet Nasıl Yapılır - Fırında Pazılı Omlet Malzemeleri MALZEMELER(4 Kişilik)1 Porsiyon 395 Kalori * 1 Kg Pazı veya Ispanak * 1 Soğan * 2 Yumurta * 2 Su Bardağı Lor Peyniri * 1/2 Su Bardağı Light süt * 5 Çorba Kaşığı Galeta Unu * 1/2 Su Bardağı Süt * Tuz,Karabiber 1 – Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin Ilınmaya bırakın![]() 2 – Fırını 80 dereceye ayarlayın Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın![]() 3 – 24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin Fırına verip 1 saat pişirin![]() 4 – 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın |
|
|
|