Taze Yaprak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Yaprak DolmasıTaze Yaprak Dolması Tarifi - Taze Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Taze Yaprak Dolması Malzemeleri Malzemeler 70 ml zeytinyağı1 demet taze nane 1 demet dereotu 250 gr taze yaprak20 adet yeşil erik toz şeker tuz 200 gr pirinç5 adet soğan 2 demet taze soğan Paylaşabilirsiniz Taze yaprak dolması Hazırlanışı 4 Kişilik Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar sıcak su koyun ve dinlenmeye bırakın ![]() Soğanı küçük küp kesin Taze soğanı ve otları ayıklayıp ince kesin![]() Zeytinyağını tencereye koyun Soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar çevirin Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin Biraz çevirip taze soğan, 50 ml su ve otları ekleyin Şeker ve tuz ekleyip ateşten alın![]() Derin bir tencerede su kaynatın Asma yapraklarını ilave edin 5 dakika kaynatıp süzün Hazırladığınız iç ile dolmaları sarıp tencereye dizin Erikleri ilave edin ve üstüne bir kapak kapatıp yumuşayana kadar pişirin![]() Mevsiminde limon yerine kullanabileceğiniz erik bu yemeğe hoş bir lezzet katar Vişne mevsiminde dolmaları birer vişne ile de sarmayı denemelisiniz![]() benzer tarifler |
|
|
|