![]() |
Madımak Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Madımak YemeğiMadımak Yemeği Tarifi - Madımak Yemeği Nasıl Yapılır - Madımak Yemeği Malzemeleri MALZEMELER: 500 gr ![]() 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı kavrulmuş kıyma 1 çay bardağı yarma ( kırık buğday ) 1 çay kaşığı çemen Tuz, pulbiber Üzerine; sarımsaklı yoğurt YAPILIŞI: Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın ![]() Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun ![]() Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin ![]() ![]() Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakın ![]() ![]() Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin ![]() Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir ![]() |
![]() |
![]() |
|