Risottolu Hindi Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Risottolu Hindi Biftekhindi biftek nasıl pişirilir - kremalı hindi biftekİçindekiler: 1 tabak Hindi Biftek 2 dal kekik (yapraklanmış) 2 çorba kaşığı portakal suyu 7 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr pirinç 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) 400 ml piliç suyu (kaynar) 200 gr krema 100 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 demet fesleğen (iri doğranmış) 5 sap maydanoz (iri doğranmış) 2 adet orta boy kabak (halka doğranmış) 15 adet kuşkonmaz (haşlanmış) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Tarifi: Kekik, portakal suyu ve iki çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, karabiber karıştırın Hazırladığınız marinatı etlerin her iki yüzüne sürün, etlerin üzerini streçle örtüp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin![]() Dört çorba kaşığı yağı ısıtın, soğanı katın, orta ateşte karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak soteleyin Pirinci ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dak daha kavurun Piliç suyunu 4 kerede ve her seferinde pirinç suyunu çektikten sonra katın![]() Krema, peynir, fesleğen, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayın ![]() Kalan yağı ısıtın kabakları ekleyip kısık ateşte 4-5 dak soteleyin![]() Ayrı bir tavada hızlı ateşte etlerin her bir yüzünü 3’er dak pişirin Ateşi kısın, üzerine bir kapak kapatıp 5 dak daha pişirin![]() Tabaklara sırasıyla kuşkonmaz, kabak ve et yerleştirin, hazırladığınız risotto ile beraber servis yapın alıntı |
|
|
|