Hellim Kızartma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hellim KızartmaHellim Kızartma Tarifi - Hellim Kızartma Nasıl Yapılır - Hellim Kızartma Malzemeleri Malzeme Listesi 10 Dilim Hellim Peyniri Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak için) 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 1 Yemek Kaşığı Su 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber Yeterince Biberiye 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu Hellim Kızartma Nasıl Yapılır? 1 Hellim Peynirlerini küp yada dikdörtgen (ortadan uzunlamasına ikiye) şeklinde kesin![]() 2 Bir tavada yağı kızdırmaya başlayın![]() 3 Yumurtayı kırın içerisine kırmızı toz biber, biberiye, galeta unu ve suyu ekleyip çırpın bulamaç haline getirin![]() 4 Küp yada dikdörtgen kesilmiş peynirleri bu karışıma batırın Kızgın yağda her yüzleri kızarana kadar pişirin![]() |
|
|
|