![]() |
Hellim Kızartma
Hellim Kızartma Tarifi - Hellim Kızartma Nasıl Yapılır - Hellim Kızartma Malzemeleri
Malzeme Listesi 10 Dilim Hellim Peyniri Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak için) 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 1 Yemek Kaşığı Su 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber Yeterince Biberiye 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu Hellim Kızartma Nasıl Yapılır? 1. Hellim Peynirlerini küp yada dikdörtgen (ortadan uzunlamasına ikiye) şeklinde kesin. 2. Bir tavada yağı kızdırmaya başlayın. 3. Yumurtayı kırın içerisine kırmızı toz biber, biberiye, galeta unu ve suyu ekleyip çırpın bulamaç haline getirin. 4. Küp yada dikdörtgen kesilmiş peynirleri bu karışıma batırın. Kızgın yağda her yüzleri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.