Vişneli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Pilav![]() Malzemeler 2 Su bardağı pirinç 1 Adet soğan 500 gr vişne 250 gr kuşbaşı et 150 gr tereyağı 2 Su bardağı su 2 5 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Tatlı kaşığı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık Hazırlanışı 2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin 1 Adet soğanı rendeleyin 1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin 2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin 1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin Pirinçleri iyice yıkayın Su kaynayınca tencereye ilave edin Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın Ortasına etleri yerleştirin Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın 2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın |
|
|
|