Hamsi Ditmeli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Ditmeli PilavMALZEMELER 1 kg hamsi 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 3 su bardağı brokoli 1 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın Yıkayıp tuzlayın Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın![]() alıntı |
|
|
|