![]() |
Hamsi Ditmeli Pilav
MALZEMELER
1 kg. hamsi 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 3 su bardağı brokoli 1 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın. Yıkayıp tuzlayın. Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın. Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün. Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun. İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun. Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın. 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.