ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hamsi Ditmeli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188131)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Hamsi Ditmeli Pilav
 
MALZEMELER


1 kg. hamsi

2 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

3 su bardağı brokoli

1 yemek kaşığı sıvıyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kesme şeker

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI


Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın. Yıkayıp tuzlayın. Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın.

Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün.


Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun. İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun. Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın. 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.