Peynirli Kalbura Bastı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Kalbura BastıPeynirli Kalbura Bastı - Peynirli Kalbura Bastı Tarifi Malzemeler : 1 Su B Yoğurt1 Su B Sıvıyağ2 Yumurta 125 Gr Beyaz PeynirLimon 1 Tatlı K Karbonat1 Tatlı K TuzAlabildiği Kadar Söke Un Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı Geniş bir karıştırma kabına peyniri ufalayın Yumurtayıve yoğurdu koyup karıştırın Daha sonra sıvıyağı da ekleyip çırpma teliyle karıştırmaya devam edin![]() Alabildiği kadar unu döküp kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Cevizden biraz daha büyük parçalar koparın Kalburun üzerine hafifçe bastırın ve yuvarlayarak alın Sıvıyağda kızartın
|
|
|
|