![]() |
Peynirli Kalbura Bastı
Peynirli Kalbura Bastı - Peynirli Kalbura Bastı Tarifi
Malzemeler : 1 Su B. Yoğurt 1 Su B. Sıvıyağ 2 Yumurta 125 Gr. Beyaz Peynir Limon 1 Tatlı K. Karbonat 1 Tatlı K. Tuz Alabildiği Kadar Söke Un Kızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı Geniş bir karıştırma kabına peyniri ufalayın. Yumurtayıve yoğurdu koyup karıştırın. Daha sonra sıvıyağı da ekleyip çırpma teliyle karıştırmaya devam edin. Alabildiği kadar unu döküp kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Kalburun üzerine hafifçe bastırın ve yuvarlayarak alın. Sıvıyağda kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.