![]() |
Milföye Sarılı Pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföye Sarılı Pirzolamilföylü tarifler - pirzola nasıl pişirilir - pirozlalı milföy tarifi Milföye sarılı pirzola malzemeleri 6 kuzu pirzola 8 kare milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı çörekotu 100 gr mantar Yarım sarı dolmalık biber Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 diş sarımsak 1 soğan 1 çorba kaşığı domates salçası Tuz karabiber Milföye sarılı pirzola hazırlanışı Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın ![]() Mantarları temizleyip dilimleyin ![]() Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri çekirdekli kısımlarını temizleyip küp doğrayn ![]() Soğanı soyup doğrayın ![]() ![]() Pirzolaları tavada iki taraflı kızartın ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin ![]() Mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ![]() Salça, sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip soteleyin ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın ![]() Milföy hamurlarını buzluktan alıp oda ısısında hafif yumuşayana kadar bekletin ![]() 6 milföy hamurunun ortalarına birer pirzola yerleştirip mantarlı karışımı etlerin üzerlerine paylaştırın ![]() Milföyün kenarlarını etin yarısı açık kalacak şekilde üst üste kapatın ![]() Kalan hamurları yıldız şekilli kalıpla kesin ![]() Elde ettiğiniz 6 yıldız hamurla süslemeleri yapın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|