ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Milföye Sarılı Pirzola (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194491)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Milföye Sarılı Pirzola
 
milföylü tarifler - pirzola nasıl pişirilir - pirozlalı milföy tarifi

Milföye sarılı pirzola malzemeleri


6 kuzu pirzola


8 kare milföy hamuru


1 yumurtanın sarısı


1 tatlı kaşığı çörekotu


100 gr mantar


Yarım sarı dolmalık biber


Yarım kırmızı dolmalık biber


Yarım yeşil dolmalık biber


2 çorba kaşığı sıvıyağ


2 diş sarımsak


1 soğan


1 çorba kaşığı domates salçası


Tuz


karabiber

Milföye sarılı pirzola hazırlanışı


Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın.

Mantarları temizleyip dilimleyin.

Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri

çekirdekli kısımlarını temizleyip küp doğrayn.

Soğanı soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.


Pirzolaları tavada iki taraflı kızartın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.

Mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

Salça, sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip soteleyin.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.


Milföy hamurlarını buzluktan alıp oda

ısısında hafif yumuşayana kadar bekletin.

6 milföy hamurunun ortalarına birer pirzola

yerleştirip mantarlı karışımı etlerin üzerlerine paylaştırın.

Milföyün kenarlarını etin yarısı açık kalacak şekilde üst üste kapatın.


Kalan hamurları yıldız şekilli kalıpla kesin.

Elde ettiğiniz 6 yıldız hamurla süslemeleri yapın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı

fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.