Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biralı, dana, yahnisi

Biralı Dana Yahnisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biralı Dana Yahnisi



Biralı Dana Yahnisi Tarifi - Biralı Dana Yahnisi Nasıl Yapılır - Biralı Dana Yahnisi Malzemeleri




Biralı Dana Yahnisi


Malzemeler


1 kg Antrkot Dana Eti, küp şeklinde kesilmiş

2 Adet Kıyılmış Soğan

1 Adet Dilimlenmiş Dolmalık Biber ve Kırmızı Biber

2 Diş Kıyılmış Sarımsak

2 Çorba Kaşığı Yağ

1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker

1 Çorba Kaşığı Un

12,5 cl Siyah Bira

12,5 cl Su

1 Tutam Kekik

1 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap Sirkesi

1 Çorba Kaşığı Beyaz Hardal

3 Tane Karanfil

Tuz, Karabiber


Hazırlanışı


Fırını 150 dereceye ayarlayın Tavada yağı kızdırın ve etleri içine atıp hafifçe kızartın Sonra etleri düdüklü tencereye aktarın

Soğanı, biberleri ve sarımsağı tavada birkaç dakika kavurun üzerine un ve şeker serpin Karıştırırken bir yandan da içine yavaş yavaş bira ve su ilave edin Sonra kekik, sirke, hardal, karanfil, tuz ve karabiber serpin Kaynama noktasına gelince, karışımı düdüklü tenceredeki etin üzerine dökün Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği yaklaşık 1, 5 saat ateşte tutun Gerekirse yeniden su ilave edinYemeğinize havuç ve brokoli de ilave edebilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.