Yulaflı Patatesli Kroket |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yulaflı Patatesli KroketMalzemeler: 500 gr patates 4 jambon 1 çay bardağı konserve mısır 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 150 gr yulaf ezmesi Tuz karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: * Patatesleri haşlayıp süzün Kabuklarını soyup rendeleyin Taze soğan ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın![]() * Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin Yumurtayı çırpın Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin * Sıvıyağı kızdırın Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirinalıntı |
|
|
|