![]() |
Yulaflı Patatesli Kroket
Malzemeler:
500 gr patates 4 jambon 1 çay bardağı konserve mısır 4 taze soğan 2-3 dal maydanoz 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi 150 gr yulaf ezmesi Tuz karabiber Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: * Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğan ekmek içi tuz ve karabiberi karıştırın. * Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yumurta şekli verin. Yumurtayı çırpın. Hazırladığınız yumurta şeklindeki parçaları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve yulaf ezmesine bulayın. Bir tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin. * Sıvıyağı kızdırın. Kroketleri kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp yağını çektirin alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.