Bademli Tavuklu Örtülü Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tavuklu Örtülü PilavBademli Tavuklu Örtülü Pilav Tarifi - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Yapılışı - Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuklu Örtülü Pilav Malzeme Listesi 2 5 Su B Pirinç1 Çay B Badem1 Çay B İri Bulgur1 Soğan 1 Pk Kuş Üzümü2 Çorba K Tereyağı1 Tutam Maydanoz Sıvıyağ Tuz Su Örtüsü İçin: 1 5 Su B UnYarım Pk Kabartma Tozu1 Çay B Yoğurt1 Yumurta Tuz Su Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağı döküyoruz Bademlerin rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz Üzerine ince ince doğradığımız soğanları tereyağ ile birlikte koyuyoruz Bulgur, pirinç, tuz ve kuş üzümlerini de ilave edip kavuruyoruz Pirinçlerin üzerine suyu döküp pilavımızı pişiriyoruz![]() Örtüsü İçin: Karıştırma kabına kabartma tozu, tuz ve unu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yoğurt, yumurta ve tereyağını da ilave edip hamuru yoğuruyoruz![]() Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yoğuruyoruz Hamuru merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz Kenarlarından 13 parça dilime bölüyoruz![]() Hamuru yağlanmış yuvarlak ve derin bir fırın tepsisinin içerisine yerleştiriyoruz Tavuk göğüslerini minik minik doğrayıp tavanın içerisinde soteliyoruz![]() Doğradığımız maydanozları üzerine döküyoruz Sotelediğimiz etleri pilavın üzerine döküyoruz Pilavımızı hamurun içerisine döküyoruz![]() Kenar kısımlarında kalan hamurları da pilavın ortasına doğru örtüyoruz Üzerine yumurta sarısını sürüp bademleri serpiyoruz![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verip pişiriyoruz
|
|
|
|