Karpuz Mojito |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz MojitoKarpuz Mojito Tarifi - Karpuz Mojito Nasıl Yapılır - Karpuz Mojito Malzemeleri Malzeme Listesi * 900 Mililitre Karpuz (Taze, kabuğu soyulmuş) * 03 Nis Adet Lime (Misket Limonu) (3 parçaya bölünmüş) küçük küpler halinde kesilmiş olmalı* 05 Haz Adet Nane Yaprağı (Taze)* 1 Çay Kaşığı Şeker (Toz) * 30 Mililitre Şeker Şurubu * Yeterince Buz (Küp Halinde) * 60 Mililitre Light Rom * 90 Mililitre Soda Karpuz Mojito Nasıl Yapılır? Dikkat: Tarifi hazırlamaya başlamadan önce Şeker Şurubu hazırlamanız gerekmektedir ![]() Şeker Şurubu 1e 1 ölçekte su ve şekerden yapılmaktadır Orta büyüklükte bir sos tenceresine konulan su ve şeker, orta ateşte şeker eriyene kadar ısıtılır Şeker eridikten sonra ateşin yüksekliği yavaş yavaş arttırılarak ve karıştırılarak 5 dakika daha kaynatılır Şurup kullanılmadan önce 3 saat buzdolabında bekletilir Sıkıca kapatılmış şurup bir hafta buzlukta bekletilebilir![]() Karpuz Mojito: Karpuz küpleri, Misket Limonu dilimleri, Nane yaprakları ve şeker uzun bardağın altına konulur Bardağa buzlar eklenir Soda ile doldurulduktam sonra bardak kokteyl karıştırıcısı ile kapatılır ve malzemeler oraya aktarilir 2-3 saniye karistirildiktan sonra bardağa aktarılarak servis yapılır Bardağın küçük bir dilim karpuz ile süslenmesi tavsiye edilir![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|