Turşu Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşu YapımıPancar Turşusu Malzemeleri - Pancar Turşusu Yapılışı Malzeme : 2-3 kg kırmızı pancar, 2 baş sarımsak, tuz kafi miktar sirke Yapılışı: 1- Pancarları iyice yıkayınız 2- Pancarları, üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyunuz 3- Pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız 4- Suyunu süzüp pancarlar soğuyunca kabuklarını soyup istediğiniz şekilde dilimlere kesiniz, (bütün yarım 1/4 daire olmak üzere) 5- Bir kavanoza dilimleri yerleştiriniz 6- Sarımsakları soyup döğünüz 7- Sirkeye tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştırınız (1 lt sirke için 10 gr tuz) 8- Pancarlara bu sirkeyi üzerine bir parmak geçecek kadar koyunuz 9- Kavanozun kapağını kapatıp 5-10 gün bekleyiniz Bu süre içerisinde turşu olmuş demektir
|
|
|
|