![]() |
Mantarlı Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Domates DolmasıMantarlı Domates Dolması Tarifi - Mantarlı Domates Dolması Yapılışı - Mantarlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Mantarlı Domates Dolması Malzemeleri Malzemeler : Domates 6 Adet Komili Riviera zeytinyağ 3 Yemek Kaşığı Mantar 20 Adet Kuru soğan 2 Adet Galeta unu 1/2 Su Bardağı Sarımsak 3 Diş Rendelenmiş yağsız kaşar peynir 1 Su Bardağı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı Maydanoz1/2 Demet Tuz Çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Domateslerin içlerini dolmalık hazırlar gibi çıkartın ![]() ![]() 2- Kuru soğan yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıkladıktan sonra kıyın ![]() 3- Mantarların saplarını çıkarıp ortadan dörde bölün ![]() 4- Harcı için: Yayvan bir tencerede Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() 5- Mantarlar kavrulunca içine çıkardığınız domateslerin içlerini ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin ![]() 6- En son olarak harcın içine kekiği, galeta ununu, kıyılmış maydonozu, kırmızı pul biberi, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirdikten sonra ateşten alıp içine rendelenmiş yağsız kaşar peynirini karıştırın ![]() 7- Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız peynirli harcı domateslerin içine doldurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|