![]() |
Mantarlı Domates Dolması
Mantarlı Domates Dolması Tarifi - Mantarlı Domates Dolması Yapılışı - Mantarlı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Mantarlı Domates Dolması Malzemeleri
Malzemeler : Domates 6 Adet Komili Riviera zeytinyağ 3 Yemek Kaşığı Mantar 20 Adet Kuru soğan 2 Adet Galeta unu 1/2 Su Bardağı Sarımsak 3 Diş Rendelenmiş yağsız kaşar peynir 1 Su Bardağı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı Maydanoz1/2 Demet Tuz Çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Domateslerin içlerini dolmalık hazırlar gibi çıkartın. Çıkardığınız domateslerin içlerini bir kaseye koyun. 2- Kuru soğan yemeklik doğrayıp, sarımsakları ayıkladıktan sonra kıyın. 3- Mantarların saplarını çıkarıp ortadan dörde bölün. 4- Harcı için: Yayvan bir tencerede Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine mantarları ekleyip mantarlar bıraktıkları suyuçekene kadar kavurun. 5- Mantarlar kavrulunca içine çıkardığınız domateslerin içlerini ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. 6- En son olarak harcın içine kekiği, galeta ununu, kıyılmış maydonozu, kırmızı pul biberi, tuzu, çekilmiş karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirdikten sonra ateşten alıp içine rendelenmiş yağsız kaşar peynirini karıştırın. 7- Bir kaşık yardımıyla hazırladığınız peynirli harcı domateslerin içine doldurun. Mantarlı domates dolmalarını fırın tepsisine dizip önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika domatesler yumuşayıncaya pişirip sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.