![]() |
Yaprak Salamura |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak SalamuraYaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri 1 kg asma yaprağı 1 kg kaya tuzu Yeteri kadar su # Asma yaprakları yıkanmaz ![]() ![]() ![]() # İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır ![]() ![]() # Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir ![]() # Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir ![]() # Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir ![]() # Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur ![]() ![]() # Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ![]() ![]() ![]() # Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir ![]() Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır ![]() |
![]() |
![]() |
|