Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salamura, yaprak

Yaprak Salamura

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Salamura



Yaprak Salamura Tarifi - Yaprak Salamura Nasıl Yapılır - Yaprak Salamura Malzemeleri



1 kg asma yaprağı

1 kg kaya tuzu

Yeteri kadar su


# Asma yaprakları yıkanmaz Sapları 1 parmak uzunluğunda bırakılır Su kaynatılır ve soğumaya bırakılır

# İlk yaprak damarlı kısmı üste gelecek şekilde açılır Üzerine 1 tutam kaya tuzu serpilir

# Üzerine ikinci yaprak konur ve tuz serpilir

# Aynı şekilde 10-15 yaprak üst üste konur bir tepsiye bırakılır, bir gece bekletilir

# Ertesi günü yaprak kümeleri uygun büyüklükteki kavanoza bastırarak yerleştirilir

# Üzerine ağırlık olarak temiz, yassı bir taş konur Birgün önceden kaynatılmış su dökülür

# Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır Serin bir yere bırakılır 10 gün sonra suyu eksilmişse tuzla karıştırıp eklenir

# Yaklaşık 1 sene kadar saklanabilir


Not: Kullanmadan önce suda 1 gece bekletilir ve kullanmadan hemen önce bol suyla yıkanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.