Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muşmula, turşusu

Muşmula Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muşmula Turşusu



Malzeme :

2 kg muşmula,

1 dilim ekmek içi

Yapılışı:

1- Muşmulaların çürüksüz ve orta yumuşaklıktakilerini alıp ayıklayıp yıkayınız

2- Kavanoz veya turşu küpüne koyunuz

3- Üzerine üstünü bir parmak geçecek kadar tuzlu su koyunuz, (1 lt için 35-40 gr tuz hesabı ile)

4- Kavanozun ağzına çıkın yaptığınız ekmeği koyup kapatınız

5- Serin yerde bekletiniz, 1,5-2 ay sonra turşu yenebilecek hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.