ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muşmula Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192467)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Muşmula Turşusu
 
Malzeme :

2 kg. muşmula,

1 dilim ekmek içi.

Yapılışı:

1- Muşmulaların çürüksüz ve orta yumuşaklıktakilerini alıp ayıklayıp yıkayınız.

2- Kavanoz veya turşu küpüne koyunuz.

3- Üzerine üstünü bir parmak geçecek kadar tuzlu su koyunuz, (1 lt. için 35-40 gr. tuz hesabı ile).

4- Kavanozun ağzına çıkın yaptığınız ekmeği koyup kapatınız.

5- Serin yerde bekletiniz, 1,5-2 ay sonra turşu yenebilecek hale gelir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.