Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
turşusu, şalgam

Şalgam Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şalgam Turşusu



Şalgam Turşusu Tarifi - Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır - Şalgam Turşusunun Yapılışı

Malzemeler:


1 demet şalgam

4-5 yaprak lahana

3 adet havuç

1 çorba kaşığı kaya tuzu

1 çorba kaşığı silme toz şeker

1 baş sarımsak

1 kahve fincanı sirke

Üzerini geçecek kadar su

Hazırlanışı:


Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun Elma dilimi gibi dilimleyin Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın Şalgam, havuç, lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin Aralarına sarımsakları serpin, tuz, su, şeker ve sirkeyi karıştırın, karışımı sebzelerin üzerine dökün Ağzını sıkıca kapatın 10 gün sonra turşunuz hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.