ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şalgam Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192455)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:48 AM

Şalgam Turşusu
 
Şalgam Turşusu Tarifi - Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır - Şalgam Turşusunun Yapılışı

Malzemeler:


1 demet şalgam

4-5 yaprak lahana

3 adet havuç

1 çorba kaşığı kaya tuzu

1 çorba kaşığı silme toz şeker

1 baş sarımsak

1 kahve fincanı sirke

Üzerini geçecek kadar su

Hazırlanışı:


Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun. Elma dilimi gibi dilimleyin. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. Şalgam, havuç, lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin. Aralarına sarımsakları serpin, tuz, su, şeker ve sirkeyi karıştırın, karışımı sebzelerin üzerine dökün. Ağzını sıkıca kapatın. 10 gün sonra turşunuz hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.