![]() |
Şalgam Turşusu
Şalgam Turşusu Tarifi - Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır - Şalgam Turşusunun Yapılışı
Malzemeler: 1 demet şalgam 4-5 yaprak lahana 3 adet havuç 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1 baş sarımsak 1 kahve fincanı sirke Üzerini geçecek kadar su Hazırlanışı: Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun. Elma dilimi gibi dilimleyin. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. Şalgam, havuç, lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün. Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin. Aralarına sarımsakları serpin, tuz, su, şeker ve sirkeyi karıştırın, karışımı sebzelerin üzerine dökün. Ağzını sıkıca kapatın. 10 gün sonra turşunuz hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.