Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, biber, turşusu

Acı Biber Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Biber Turşusu



Acı Biber Turşusu Tarifi - Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Acı Biber Turşusu Malzemeleri

1 kg için

2 kg'lık kavanoz

1 kg yeşil arnavutbiberi

6-7 diş sarmısak

1 litre sirke

1 çorba kaşığı kayatuzu


Turşu için çok ince zarlı, uzun şekilli körpe biberleri tercih edin Biberlerin ezik olanlarını ayırın Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın Deldiğiniz biberleri kavanoz veya kavanozlara düzgün bir şekilde dizin Biberlerin arasına sarmısak dişlerini yerleştirin Kayatuzu ve sirkeyi bir kapta, kayatuzu eriyene dek karıştırın Biberlerin üzerine dökün Kavanoz veya kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın Güneş görmeyen bir yerde yeşil biberlerin rengi sararmaya başlayana dek bekletin


Not: Kavanozları hergün tersyüz edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.