ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acı Biber Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192430)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:53 AM

Acı Biber Turşusu
 
Acı Biber Turşusu Tarifi - Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - Acı Biber Turşusu Malzemeleri

1 kg için

2 kg'lık kavanoz

1 kg yeşil arnavutbiberi

6-7 diş sarmısak

1 litre sirke

1 çorba kaşığı kayatuzu


Turşu için çok ince zarlı, uzun şekilli körpe biberleri tercih edin. Biberlerin ezik olanlarını ayırın. Temiz bir iğneyle her biberde 2-3 delik açın. Deldiğiniz biberleri kavanoz veya kavanozlara düzgün bir şekilde dizin. Biberlerin arasına sarmısak dişlerini yerleştirin. Kayatuzu ve sirkeyi bir kapta, kayatuzu eriyene dek karıştırın. Biberlerin üzerine dökün. Kavanoz veya kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir yerde yeşil biberlerin rengi sararmaya başlayana dek bekletin.


Not: Kavanozları hergün tersyüz edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.