Karışık Turşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık TurşuKarışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri Malzemeler 1 kg yeşil domates 1 kg salatalıkyarım kg turşuluk biberyarım kg minik dolmalık biber1 kg acur2 adet kelek 2 baş sarımsak 5 çorba kaşığı kaya tuzu 1,5 su bardağı sirke 2 adet limon Yapılışı: 1-Acurları,kelekleri ve salatalıkları bir-iki parçaya bölülünüz Domatesleri arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınız Biberlerin uçlarına bıçak yardımıyla küçük birer çizik atınız![]() 2-Sonra malzemeleri 5 lt'lik iki kavanoza paylaştırıp aralara sarımsakları atınız Yine halkalar halinde dilimlediğiniz 2 adet limonu da aralara yerleştiriniz Kavanozu kaplayacak kadar iyi suda 3 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip,içine 1,5 su bardağı iyi üzüm sirkesi koyup karıştırdıktan sonra yerleştirilen sebzelerin üzerine hazırladığınız suyu dökünüz![]() 3-Kavanozun ağzına bir demet dereotu ve maydonoz yerleştirdikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir erde muhafaza ediniz 20 günün sonunda turşunuz hazır![]() ![]() AFİYET OLSUN![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|