Mercimekli Lahana Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Lahana SarmaMercimekli Lahana Sarma Tarifi - Mercimekli Lahana Sarma Yapılışı - Mercimekli Lahana Sarma Nasıl Yapılır - Mercimekli Lahana Sarma Malzemeleri ![]() malzemeleri 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı ince bulgur 1 küçük boy beyaz lahana 1 5 su bardağı suYarım demet maydanoz 1 büyük soğan 2 çorba kaşığı domates püresi 1 çorba kaşığı nane 1 kahve fincanı zeytin yağı 1 limon Tuz karabiber Mercimekli lahana sarma hazırlanışı Mercimeği yıkayıp süzün Sıcak suda yarım saat bekletin Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın![]() Maydanozu kıyın Soğanı soyup kıyın Mercimeği bir kaba alın Bulgur, maydanoz,soğan,salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın![]() Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin Sarmaları dizip üzerine zeytin yağını gezdirerek dökün Su ekleyin Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın Kısık ateşte 45 dakika pişirin Ilık servis yapın
|
|
|
|