![]() |
Şalgam Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şalgam YemeğiŞalgam Yemeği Tarifi - Şalgam Yemeği Nasıl Yapılır - Şalgam Yemeği Malzemeleri Şalgam Yemeğ iMalzemeler: 3-4 adet şalgam (yarım kilo) 1 baş orta boy soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı bulgur yarım bardak haşlanmış nohut 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3/4 bardak sıcak su tuz, karabiber, kırmızı biber İnce doğranmış maydanoz Yapılışı: Soğanı doğranıp yağla birlikte tencereye koyup, çevirin ![]() Salça ekleyin ![]() Bir, iki kere daha çevrildikten sonra, nohutu ve bulguru katın ![]() Diğer tarafta, şalgamları soyup, fazla ince olmayacak şekilde yuvarlak doğrayın ![]() Tencereye ekleyin ![]() Suyunu koyup kapağını kapatın, şalgamlar yumuşayana kadar pişirin ![]() Piştikten sonra bekletmeden tüketin ![]() Üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin, yogurtla servis yapın ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|