06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Garnili Tavuk Dolması

içindekiler
- 1 adet tavuk
- 16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun, 4'e bölün ve öyle haşlayın)
- 4 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy pancar
- 1 cup bayat ekmek içi
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
- sıvı yağ
- tuz, karabiber
- 1/2 cup su
hazırlanışı
- Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin

- Sıvı yağla, tavuğun her yerini yağlayıp, üzerine karabiber ve tuz serpiştirin

- Soğanları, iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun
Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın
- Kekiği, biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin

- Yarım cup suyu üzerine dökün
Püre gibi olunca ocağın altını kapatın
- Bu karışımı, tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun

- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin

- Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş, doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün

- Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup, bir kaç parçaya kesin

- Patetesi, havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp, baharatlarla tatlandırın

- 1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün
Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin
- Tavuğu fırından çıkarın, üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin
Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın
Sos İçin : - Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın

- Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın

- İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun

- Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin

- Tavukla beraber servis yapın

|
|
|