 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:41 AM |
Garnili Tavuk Dolması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 1 adet tavuk
- 16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun, 4'e bölün ve öyle haşlayın)
- 4 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy pancar
- 1 cup bayat ekmek içi
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
- sıvı yağ
- tuz, karabiber
- 1/2 cup su
hazırlanışı
- Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Sıvı yağla, tavuğun her yerini yağlayıp, üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
- Soğanları, iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın.
- Kekiği, biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin.
- Yarım cup suyu üzerine dökün. Püre gibi olunca ocağın altını kapatın.
- Bu karışımı, tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
- Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş, doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün.
- Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup, bir kaç parçaya kesin.
- Patetesi, havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp, baharatlarla tatlandırın.
- 1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün. Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin.
- Tavuğu fırından çıkarın, üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın.
Sos İçin : - Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın.
- Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın.
- İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun.
- Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin.
- Tavukla beraber servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.