ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnili Tavuk Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193337)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Garnili Tavuk Dolması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 1 adet tavuk
  • 16 adet küçük taze patates (eğer küçük patates bulamazsanız büyük pateslerin kabuklarını soyun, 4'e bölün ve öyle haşlayın)
  • 4 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy pancar
  • 1 cup bayat ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
  • sıvı yağ
  • tuz, karabiber
  • 1/2 cup su

hazırlanışı

  • Tavuğun içini dışını iyice yıkayın ve kurulayıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Sıvı yağla, tavuğun her yerini yağlayıp, üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
  • Soğanları, iki yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Ekmek içini ufalayın ve soğanlarla beraber biraz karıştırın.
  • Kekiği, biberiyeyi ve arzu ettiğiniz miktarda tuzla karabiberi ekleyin.
  • Yarım cup suyu üzerine dökün. Püre gibi olunca ocağın altını kapatın.
  • Bu karışımı, tavuğun içine bir kaşık yardımıyla doldurun.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Bu sırada taze patatesleri ve kabukları soyulmuş, doğranmış havuçları kaynar su dolu bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve süzdürün.
  • Pancarı ayrı bir tencerenin içinde 20 dakika haşlayın ve akan suyun altında kabuklarını soyup, bir kaç parçaya kesin.
  • Patetesi, havucu ve pancarı bir miktar yağla karıştırıp, baharatlarla tatlandırın.
  • 1 saatin sonunda tavuğu fırından çıkarın ve sebzeleri tavuğun çevresine dökün. Hepsini tekrar fırına koyun ve 30 dakika daha pişirin.
  • Tavuğu fırından çıkarın, üzerine aluminyum folyo kaplayarak 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra garni ve sosuyla beraber servis yapın.
Sos İçin :
  • Tavuğu ve sebzeleri tepsiden çıkartın.
  • Fırın kabındaki sosu orta ateşte hafifçe kaynatın.
  • İçine bir tatlı kaşığı kadar un ekleyip kavurun.
  • Bir miktar sıcak su ekleyerek koyuluğunu inceltin.
  • Tavukla beraber servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.