Kızarmış Soğan Halkaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızarmış Soğan HalkalarıMalzemeler: 1/2 su bardağı un 3/4 su bardağı maden suyu 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 çay kaşığı tuz 3-4 adet beyaz veya sarı kuru soğan 1 adet yumurtanın akı Yapılışı: 1 Soğanları soyun ve 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarın (Ben iç kısımlarını balığa koydum, hemen değerlendirmiş oldum )2 Yumurta akını bir tutam tuz ile köpürene kadar mikserle çırpın Ayrı bir kasede un, maden suyu, sıvıyağ ve tuzu mikserle çırpın İçine yumurta akını ilave edip çatalla karıştırın![]() 3 Soğan halkalarını bu karışımın içine atın Kızdırılmış sıvıyağa çatal yardımıyla atıp kızartın![]() 4 Kızaran halkaları mutfak havlusunun üzerine çıkarın Fazla yağlarını emdirerek servis yapabilirsiniz
|
|
|
|